De succesvolle samenwerking tussen BuildinG, KWS Infra Leek, PolyCiviel en PlasticRoad heeft geleid tot een mooi referentieproject in de klimaatproeftuin bij BuildinG. KWS heeft hier de CCL300 als fiets-/voetpad aangelegd. De CCL300 sluit mooi aan bij de diverse klimaatadaptieve en duurzame initiatieven van BuildinG. Zo kan men nu ook testen uitvoeren met de CCL-elementen van PlasticRoad.

 

Er zijn acht CCL-elementen toegepast van elk 2,4 meter breed met vier verschillende steenslag-slijtlagen, zoals deze standaard leverbaar zijn. Hier is voor gekozen, zodat men bij BuildinG onderzoek kan doen naar de verschillende materialen en het waterinfiltratiesysteem met sensoren. KWS Infra Leek was verantwoordelijk voor de aanleg van de CCL-elementen. “Toen het zandbed eenmaal voorbereid was, klikten de elementen er achter elkaar in. We hopen deze toepassing nog vaker te mogen aanleggen”, aldus KWS Infra Leek.

 

Samen komen we verder

De reden dat PlasticRoad een samenwerking is aangegaan met BuildinG is, omdat het een onafhankelijk kennis- en innovatieplatform voor toekomstbestendige bouw en infra is. De CCL-serie is al klaar voor de markt, maar door te blijven monitoren kunnen we de nieuwe generatie infrastructuur wellicht nog beter maken. “Ons doel is om ondernemers, onderzoekers en overheden te helpen bij innovatie. De CCL300 van PlasticRoad is een klimaatadaptieve oplossing die goed aansluit bij de overige innovaties in onze unieke klimaatproeftuin”, aldus Piet Zijlstra (eigenaar PolyCiviel en Manager realisatie en onderzoek klimaatproeftuin Groningen). Door kennis met elkaar te delen, komen we verder.