Good planets are hard to find, so let’s take care of this one

De meest duurzame wegconstructie ter wereld. Dat was wat de bedenkers van PlasticRoad vanaf het allereerste uur voor ogen hadden. Steden en dorpen circulair maken. Klimaatadaptief en emissiearm. Dat is waar PlasticRoad een substantiële bijdrage aan wil leveren.

Missie

PlasticRoad ontwerpt, creëert en levert duurzame, klimaatbestendige en circulaire kunststof wegelementen. Gemaakt van plastic huisafval. Onze ambitie is dat deze elementen internationaal op grote schaal in de markt worden toegepast. Het doel: infrastructuur creëren voor iedereen met zo min mogelijk negatieve impact op onze planeet en natuurlijke grondstoffen.

Visie

PlasticRoad combineert oplossingen voor plastic afval, stedelijk waterbeheer en zettingen in de meest circulaire, klimaatbestendige en duurzame infrastructuur ter wereld. Duurzaamheid is de kern van onze producten en de drijfveer van onze collega’s.

Wat is er bereikt?

milestone-co2
52% tot 72%
minder uitstoot
GRAAFWERKZAAMHEDEN-100x100
75% minder grondstoffen en graafwerkzaamheden noodzakelijk
transportreductie
Duurzaam alternatief voor verbranden en storten van afval of transport naar buitenland
multifunctioneel
Meest circulaire wegverharding
ter wereld
milestone-recycle
25,7 kg gerecycled plastic
afval per m2
circulair
Bijdrage aan zes duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Ons team

Board Members

Historie

Dat kan ook anders. Anne Koudstaal en Simon Jorritsma willen de wereld graag beter en duurzamer maken. Kunnen we de openbare ruimte op een duurzame manier inrichten? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we hiermee ook verschillende maatschappelijke problemen oplossen? Met die vragen als leidraad ontwikkelden de founding fathers in 2013 het idee van PlasticRoad. Wat zijn sindsdien de belangrijkste mijlpalen?

 

De partners

Innovatie door succesvolle samenwerking

PlasticRoad is opgericht vanuit VolkerWessels en Wavin. Dankzij het vertrouwen in de toekomstpotentie is het project uitgegroeid en opgeschaald tot een zelfstandig bedrijf.

Innovatie ontstaat alleen door een succesvolle samenwerking. Andere belangrijke partners zijn Zensor, Smits Neuchâtel Infrastructuur, Primum, het Nationaal Duurzaamheid Instituut. en opdrachtgevers voor de pilots: de gemeente Zwolle en provincie Overijssel die het mogelijk maakten om de PlasticRoad in de buitenruimte te testen.

Omdat wij geloven in continue ontwikkeling, blijven wij de PlasticRoad naast onze projecten ook voortdurend testen, monitoren en evalueren om ons product in de toekomst verder te verbeteren.

volkerwessels
wavin
zensor
smits-neuchatel
primum
ndi
zwolle
overijssel