Vlakbij Hardenberg, aan de N34, zijn op de carpoolplaats 8 klimaatadaptieve parkeervakken aangelegd. Op 11 maart 2022 was de opening van deze duurzaamste carpoolplaats van Overijssel.

De provincie Overijssel en PlasticRoad hebben eerder twee pilots gedraaid die naar tevredenheid zijn verlopen. Marcel Jager, Engineering Manager bij PlasticRoad over deze samenwerking: “De pilots tonen aan dat onze circulaire oplossingen heel breed toepasbaar zijn, van een relatief eenvoudig topdek tot een systeem voorzien van smart sensoren en met functionaliteit voor hemelwateropvang, -filtering en infiltratie. Dit project is voor ons een nieuw bewijs dat we nog lang niet aan het eind van de toepassingsmogelijkheden zijn.”

Voor de gemeente Hardenberg en de provincie Overijssel is de carpoolplaats een goed voorbeeld van de ambities op het gebied van duurzaamheid. Naast de parkeervakken van CCL300-elementen is er ook gebruik gemaakt van GEOWALL stenen. Deze zijn gemaakt van bagger en slib uit rivieren en evenals de elementen van PlasticRoad volledig herbruikbaar aan het einde van de levensduur.

Facts & Figures
Toepassing: 8 parkeervakken
Type elementen: CCL300
Waterbergend vermogen: 27.240 liter
Partners: Provincie Overijssel, Gemeente HardenbergKWS Infra