De gemeente Almere heeft veel last van grondzetting, waardoor bestrating of asfalt snel kan verzakken. Met het lichte gewicht van de CCL200-elementen was de infrastructuuroplossing van PlasticRoad een goede oplossing voor parkeerplaatsen en een woonstraat op De Middenhof in Almere Haven.

 

Twee miljoen gerecyclede plastic flesdoppen

PlasticRoad leverde 62 CCL200-elementen, gemaakt van gerecycled kunststof, voor twintig parkeerplaatsen en een woonstraat. In deze elementen zitten omgerekend twee miljoen gerecyclede plastic flesdoppen verwerkt. Afval dat normaal gesproken wordt verbrand, krijgt in Almere een tweede leven. Het duurzame karakter van de CCL200 sprak de gemeente Almere aan. Hilde van Garderen, wethouder van de gemeente Almere, vertelt: “We kijken naar wat goed is voor de stad, het klimaat en het milieu en daar is de CCL200 van PlasticRoad een mooi voorbeeld van.”

 

Klimaatadaptief, ruimtebesparing en lichtgewicht

De CCL-200 elementen hebben een gewicht van minder dan 43 kilo per vierkante meter. Aanzienlijk lichter dan asfalt of tegelverharding, waardoor zetting minder snel optreedt. Daarnaast liggen er veel kabels en leidingen in de grond in Almere Haven. Door de CCL200 toe te passen, vervalt het hemelwaterriool en ontstaat er ruimte voor een toekomstig warmtenet of een andere duurzame warmtebron. De CCL200 bevat namelijk een holle ruimte onder het wegdek die regenwater tijdelijk kan opvangen en langzaam in de grond infiltreert. Hiermee wordt meteen rekening gehouden met de klimaatverandering, waardoor we steeds meer te maken hebben met hevige regenbuien.

Wilt u weten of onze infrastructuuroplossingen geschikt zijn voor uw project? Doe de test of neem contact met ons op!