In juli 2021 zijn er twee CCL200-parkeerplaatsen van PlasticRoad aangelegd op de VolkerWessels Infra-campus in Vianen, waar ook het kantoor van PlasticRoad gevestigd zit. Deze demolocatie is bedoeld om ons product van gerecycled kunststof te showen en gebruikers van de parkeerplaatsen te laten ervaren hoe het is om op een CCL200 te parkeren.

 

KWS, ook gevestigd op de Infra-campus, verzorgde de aanleg van de parkeerplaatsen van PlasticRoad. “Als KWS zijn we natuurlijk trots op PlasticRoad, een innovatie die ooit bij ons bedrijf is bedacht. Dat wij dan nu ook de aanleg mogen verzorgen hier in Vianen bij ons hoofdkantoor maakt de cirkel mooi rond. Hopelijk volgen er nog veel meer”, aldus directeur KWS Infra Amsterdam-Utrecht Frank Groot.

 

Lokale oplossing voor wateroverlast

Door de CCL200 toe te passen als parkeerplaats kunnen we een lokale wateroplossing bieden. Het water dat valt op de omliggende verhardingen kan afgevoerd worden via de CCL200. Onder de CCL200 zit een waterberging die bij hevige regenbuien het water tijdelijk kan bergen om dit vervolgens geleidelijk in de grond te infiltreren.