In de proeftuin van BuildinG Groningen is een CCL300 voet-/fietspad aangelegd. De CCL300 sluit mooi aan bij de diverse klimaatadaptieve en duurzame initiatieven van BuildinG. Zo kan men nu ook testen uitvoeren met de CCL-elementen van PlasticRoad.

Er zijn acht CCL-elementen toegepast van elk 2,4 meter breed met vier verschillende steenslag-slijtlagen, zoals deze standaard leverbaar zijn. Hier is voor gekozen, zodat men bij BuildinG onderzoek kan doen naar de verschillende materialen en het waterinfiltratiesysteem met sensoren. Door te blijven monitoren kunnen we de nieuwe generatie infrastructuur wellicht nog beter maken. Door kennis met elkaar te delen, komen we verder.

Eenvoudige aanleg

KWS was verantwoordelijk voor de aanleg van de CCL-elementen. “Toen het zandbed eenmaal voorbereid was, klikten de elementen er achter elkaar in. We hopen deze toepassing nog vaker te mogen aanleggen”, aldus KWS. Door de modulaire opbouw en de losneembare koppeling van de CCL-elementen zijn ze eenvoudiger, efficiënter en tot wel 70% sneller aangelegd dan traditionele wegconstructies. Door de snelle aanleg is de overlast voor de omgeving zeer beperkt. Dankzij de klikverbinding worden de elementen als ‘legoblokjes’ aangelegd en vervangen.

Meer weten over de aanleg van de CCL-elementen? Lees het hier!