De eerste projecten zijn een feit. PlasticRoad is toegepast op verschillende locaties. De primeur was voor Zwolle. De Deventerstraatweg in de Hanzestad vormde het decor voor het pilotproject. PlasticRoad hielp de gemeente om een terugkerend probleem van wateroverlast op te lossen.

De Deventerstraatweg kampte al enige tijd met waterproblematiek bij hevige regenval. Een uitstekende case om de PlasticRoad te testen. De elementen werden vanuit een dieplader met een kraan in het werk geplaatst. Het project verloopt tot nu toe succesvol. De theorie en de voordelen bewijzen zich ook in de praktijk. Zelfs bij extreme buien blijft geen regenwater meer op het fietspad staan. Bij het hoogst gemeten waterpeil was slechts de helft (48%) van de waterberging nodig.

 

Een half miljoen doppen

De PlasticRoad doorstond alle omstandigheden en zware belastingen glansrijk. Bovendien bereikten we een CO2-reductie van minimaal 52% ten opzichte van een traditionele verharding. Ook de bijdrage in de strijd tegen plastic spreekt tot de verbeelding. Om een idee te geven: in dit 30 meter lange fietspad zijn 218.000 plastic bekertjes tot kunststof elementen verwerkt. Dat is evenveel als een half miljoen plastic flesdoppen.