Op spooremplacement Binckhorst in Den Haag lopen conducteurs en medewerkers van ProRail over een schouwpad dat is gemaakt van CCL-elementen van PlasticRoad. Het is een wereldprimeur dat in een spoorse omgeving de klimaatadaptieve elementen van PlasticRoad worden toegepast. Het gaat hier overigens om een innovatieproject waarbij ProRail nadien evalueert of er in het land meerdere schouwpaden op deze wijze zullen worden gerealiseerd.

Voor ProRail is naast de duurzaamheid en de klimaatadaptiviteit ook de onderhoudsvriendelijkheid een belangrijk aspect bij de keuze voor CCL-elementen. Omdat extra veiligheid op een spooremplacement vereist is, is het schouwpad (ook wel machinistenpad genoemd) voorzien van FloWithDGlow-belijning. PlasticRoad heeft in het kader van diezelfde veiligheid de paden extra verhoogd.

Marcel Jager, Engineering Manager bij PlasticRoad benadrukt dat het lage gewicht van de elementen in combinatie met de losneembaarheid een belangrijk onderscheidend punt is. “Ook hebben we positieve ervaring met de toegankelijkheid van ondergrondse kabels, altijd een lastig punt bij de aanleg van paden op moeilijk te bereiken locaties.”

Facts & Figures
Toepassing: Voetpad
Type elementen: CCL200 en CL100
Omvang: 180 meter
Waterbergend vermogen: 47.867 liter
Partners: ProRail, NS, VolkerRail