In het voorjaar van 2021 is PlasticRoad een samenwerking aangegaan met de Efteling. PlasticRoad legde een voetpad aan naar de hoofdingang van het attractiepark, als demolocatie van onze CCL300-elementen. Het eerste project waar ons definitieve product is aangelegd. Een mooie aftrap van iets groots.

 

CCL300 draagt bij aan doelen Efteling

“De Efteling heeft als doel om klimaatneutraal te worden. Afvalpreventie en recycling zijn daarin heel belangrijk. We vinden het mooi dat PlasticRoad gerecycled kunststof gebruikt en daarom zijn we deze samenwerking aangegaan. Ook het bergen van water wordt alleen maar belangrijker in de toekomst. Daarom omarmen wij dit initiatief en zijn we blij dat we nu een innovatieve en duurzame looproute naar onze entree hebben”, aldus Wyke Smit, Team Lead Bestuurlijke Zaken, Efteling.

 

Voordelen CCL300

De CCL300 is een duurzaam en circulair alternatief voor een wegverharding met een geïntegreerd hemelwaterafvoer. Het product bevat een geïntegreerd waterfiltersysteem dat het water opvangt, zuivert en vervolgens geleidelijk lokaal infiltreert in de ondergrond. Daarnaast is de CCL300 uitgerust met SMART-sensoren die het beheer en onderhoud nog eenvoudiger maken.