De CCL-oplossing van PlasticRoad is duurzamer dan een traditionele weg vanwege drie zaken:

  1. Het gebruik van gerecycled huishoudelijk afval plastic: het gerecyclede kunststof dat wordt toegepast bestaat voor 100% uit afval plastic (pp). Huishoudelijk afval dat nu nog voornamelijk als afval wordt verwerkt (verbrand of gedumpt) keert als CCL-element in een veel hoogwaardigere toepassing terug in de keten. Het gevolg is een veel kleinere CO₂-footprint zoals vastgesteld door onafhankelijke keuringsinstantie Kiwa. De CO₂-uitstoot is daarmee tot wel 72% lager.
  2. De circulaire elementen: daarmee sluiten we aan bij de filosofie van Cradle to Cradle. Aan het einde van de levensduur kan een CCL-element, met uitzondering van het glasvezel doek en de slijtlaag, gerecycled worden tot weer een nieuw element. Zo draagt het concept bij aan een circulaire economie. De aanleg van een CCL-weg is veel minder belastend voor omgeving en milieu dan een traditionele infrastructuuroplossing.
  3. Door deze infrastructuur van kunststof rechtstreeks op het zandbed aan te leggen is in tegenstelling tot een traditionele infrastructuur geen fundering meer nodig. Daarnaast wordt bij de aanleg van een nieuwe weg bespaard op de huidige zware constructie, die niet meer geproduceerd hoeft te worden. De aanleg van een weg bestaande uit CCL-elementen vereist 80% minder transportbewegingen een traditionele weg.
TERUG