• Multifunctioneel gebruik van uw beschikbare ruimte

De openbare ruimte kent talrijke maatschappelijke uitdagingen. De ruimte is schaars en de kosten daarvan worden steeds hoger. Door multifunctioneel ruimtegebruik helpen de CCL-elementen bij een andere, efficiëntere indeling van de openbare ruimte. Zo bieden onze producten een totaaloplossing voor wegverharding, waterberging en -afvoer, verkeersmonitoring met SMART-sensoren en zelfs kabelberging.

  • Duurzaam en circulair ontworpen

Huishoudelijk plastic afval dat nu nog grotendeels verbrand en gestort wordt, krijgt een tweede leven als bouwstof van ons product. In een hoogwaardige, volledig circulaire toepassing waarbij 100% gerecycled polypropyleen wordt toegepast. Alle kunststof onderdelen zijn aan het einde van de levensduur opnieuw herbruikbaar om nieuwe CCL-elementen van te maken. De onderhoudsarme elementen reduceren de CO₂-uitstoot tot wel 72% ten opzichte van traditionele wegconstructies.

  • Klimaatadaptief

Periodes van langdurige droogte én hevige regenbuien komen steeds vaker voor. Het gevolg: watertekorten en verzakkingen in de openbare ruimte, wat leidt tot veel schade en hoge (onderhouds-)kosten. De CCL-serie vangt regenwater op om geleidelijk in de lokale ondergrond te infiltreren. Het water kan hierbij gefilterd worden. Door de lokale infiltratie houden we het waterverloop natuurlijk en gaan we verdroging van de bodem tegen. De geïntegreerde waterberging heeft een capaciteit van 300 liter per m2.

  • Eenvoud in aanleg, beheer & onderhoud

Door de lange levensduur en het modulaire karakter van de componenten is de TCO (Total Cost of Ownership) van onze CCL-oplossingen substantieel aantrekkelijker ten opzichte van traditionele oplossingen. De CCL-elementen zijn vrijwel onderhoudsvrij, worden 70% sneller aangelegd en onderhouden dan traditionele infrastructuur en er is 80% minder transport en tot 75% minder grondstoffen benodigd voor de producten. Met een gewicht van ongeveer 40 kg per m2 is het de lichtste verhardingsconstructie ter wereld.

Voor meer toelichting, zie onze productpagina .

TERUG